Performance Sensor
Teljesítmény fokozás

NévÁrVásárlás
Performance Sensor138 000 Ft

Bizonyos genetikai variációk szabályozzák a szervezet szerkezetét, és ezért jelentős hatást gyakorolnak az izomsejtek erejére és kitartására. Ezeknek a géneknek köszönhetően egyes genetikai típusok ideálisak arra, hogy gyorsan és nagy erőt generáljanak (nagy és vastag sejtek), míg más genetikai típusoknál gyengébb és lassabb izomsejtek vannak, de mivel jobb vérkeringésük van, optimálisan alkalmasak állóképességet igénylő sporthoz.

A tudományos tanulmányok azt mutatták, hogy egy sportolónak 5x nagyobb esélye van az olimpiai / világbajnokságra a génjeihez alkalmas sportban, mint bármely más sportágban. A genetikai elemzés tehát lehetővé teszi a genetikai tehetség azonosítását az erő vagy az állóképességgel kapcsolatos sportágak számára, és ennek megfelelően határozhatja meg sportos orientációját.

A gének azonban még jobban befolyásolják teljesítményét:

A sejteknek bizonyos mennyiségű oxigénre van szükségük, amit a test a levegőből a kinetikus energia átalakításához kap. A testnek több energia kell, ezáltal több oxigénre van szüksége edzés közben, ezért a testmozgás során a légzés gyorsul. Ha nincs elég oxigén a sejtekben, az energiaátalakítás lelassul és a teljesítmény csökken. Az oxigént a tüdőn keresztül felszívó képessége és a megfelelő izmokba történő szállítását VO2max-nak nevezzük. Ez a szám növelhető a jó állóképességet nyújtú edzéssel. Vannak azonban bizonyos genetikai variációk, amelyek jelentősen megnövelik a VO2max szintet, és ennélfogva jobb kiindulási pontot képeznek edzés nélkül.

Emellett a sportolók jelentősen több szabadgyököt termelnek, amely károsíthatja a szövetet. Mivel ezek a molekulák negatívan befolyásolják az ön egészségét és atlétikai teljesítményét, a szervezetben vannak olyan gének, amelyek képesek felismerni és semlegesíteni ezeket a molekulákat. Sajnos sokan genetikailag eltérnek ezekben a génekben, amelyek zavarják a funkciót és a védelmet, és emiatt növelik az úgynevezett oxidatív stresszt. Bizonyos mikrotápanyagok azonban az úgynevezett antioxidánsok kompenzálhatják a hiányzó védelmet, ha a megfelelő adagban vannak. Ezért lehetséges, hogy teszteljük a megfelelő géneket és kompenzáljuk a genetikai gyengeséget a megfelelő mikrotápanyagok dózisával, függetlenül az eredménytől.

Az immunrendszer agresszivitását bizonyos gének szabályozzák, ami nagyobb sérülési kockázathoz vezethet. Ez az elemzés a gyulladásra való hajlamot mutatja be és elemzi az egyéni genetikai kockázatát.

A genetikai elemzés értékes információt szolgáltat arról, hogy a szervezet milyen tápanyagokat igényel az optimális egészség és sportteljesítmény érdekében. A genetikai sport táplálkozási program segíti önt a genetikai erősségeinek és gyengeségeinek kihasználásában, a még jobb teljesítmény elérése érdekében.

Hatáskör

  • Több mint 20 releváns genetikai variáció elemzése
  • Az erősportok genetikai tehetségének meghatározása
  • A erőnléti sportok genetikai tehetségének meghatározása
  • Maximális oxigénfelvétel (VO2max)
  • Genetikailag testreszabott táplálkozási program a nagyobb teljesítmény érdekében
  • Jobb védelem a szabadgyökök ellen
  • Gyulladás és sérülés megelőzése
  • A versenysportokban való teljesítmény növelése

VIZSGÁLT GÉNEK

Információkat a vizsgált génekről és a releváns tudományos háttérről a demo jelentésben találhat:


DEMO JELENTÉS – ÍGY NÉZHET KI AZ ÖN ELEMZÉSEREDMÉNYE

Share This